wie foto

Locatie en geschiedenis

Onze kampbasis, Anost, is het typisch Franse dorpje, in de Morvan, waar we ieder jaar met veel goesting heen trekken. Een groot pluspunt aan deze locatie is dat er zéér weinig lichtvervuiling is.

Geen toeval! Bootes Outdoor Adventure startte meer dan 30 jaar geleden als sterrekundekamp onder de naam ‘Boötes jvs’ voor jongeren die meer wilden leren over onze nachtelijke hemel en astronomie. Door de jaren heen konden we ons aanbod echter steeds uitbreiden met wat extra activiteiten zoals bosspelen, maar ook vlottentochten, paintball en ondertussen ook al raften, quadrijden, hoogteparcours… 26 jaar geleden besloten we dan ook om onze koers lichtjes aan te passen en ons volop in te zetten in het segment van de avonturenkampen voor jongeren.

We vergaten echter nooit onze roots en leren de jongeren tot op heden nog om ons eigen Boötes sterrenbeeld (de Ossenhoeder) en vele andere fenomenen aan de nachtelijke hemel te spotten.

brevet foto

Kamplocatie

Anost is een typisch Frans dorpje in de Morvanstreek. Al ruim 40 jaar is dit de vaste stek voor Bootes’ers in de zomer.

kamplocatie
geschiedenis foto

Monitoren

Tijdens de kampweken in augustus worden onze leden begeleid door ons super monitoren team. De verschillende leeftijden en een goed evenwicht tussen jongens en meisjes zorgen voor een goede mix van enthousiaste monitoren binnen ons team. Maar naast monitoren zijn we vooral een hechte vriendengroep met een gemeenschappelijk engagement voor en zin in avonturenkampen.

Met een 30-tal vrijwilligers zetten we ons dan ook graag het hele jaar door in zodat we er een spetterende zomer van kunnen maken. Dankzij tal van cursussen en opleidingen waar onze monitoren aan deelnemen, kunnen we op kamp een verantwoorde begeleiding garanderen.

Elk jaar vullen we ons team aan met nieuwe, avontuurlijke monitoren. Ben je tussen 17 en 27 jaar oud en wil jij ons team versterken? Neem dan zeker contact met ons op!

Foto van moni Aline
Alineloveshoogteparcours
Foto van moni Chilaany
Chilaanylovesarcherybattle
Foto van moni Eline
Elineloveswatersporten
Foto van moni Huseyin
Huseyinlovesmotocrossen
Foto van moni Laure
Laureloveskayak
Foto van moni Manu
Manulovesraften
Foto van moni Robin
Robinlovesquad
Foto van moni Sara
Sara loveskampvuur
Foto van moni Seba
Sebalovespaintball
Foto van moni Sté
Stelovesdagtocht
Foto van moni Sofie
Sofielovesnachtspelen
foto einde