Zomer 2017


Ons Bootes Extreme Adventure kamp bevat dit jaar twee nieuwe TOP activiteiten nl.: een heuse kajaktocht én de keuze om je ook aan een initiatie motorcross te wagen. Ontdek al de activiteiten hieronder!

header van kampen

Wat doen we op kamp?


Survival & fun, spanning & ontspanning, uitdaging & heel wat avontuur zijn de sleutelwoorden bij ons nieuw Bootes Extreme Adventure kamp. Een goede mix van activiteiten zoals quad rijden, raften, hoogteparcours, paintball battles, nachtspelen en nog heel wat meer staat op ons programma!

De eerste dagen wordt de nadruk gelegd op het groepsgevoel dat doorheen het kamp alleen maar groeit! Alle skills die nodig zijn om te overleven in de bossen van Anost worden tijdens deze week aangeleerd zodat we op survival zelf onze shelters kunnen bouwen en ons eigen potje kunnen bereiden. Zo ontdekken we op kamp steeds dat we allemaal wel iets van elkaar kunnen leren.

De gezonde concurrentie en avontuurlijke geest gaan natuurlijk hand in hand met respect voor elkaar en voor de mooie omgeving van Anost. Een fantastische week vol plezier wordt afgesloten met een topfeestje, een hoop nieuwe vrienden en toffe verhalen om bij vrienden en familie mee uit te pakken!

Activiteiten

Kies een activiteit

Klik op een van de pictogrammen hierboven, om meer informatie te krijgen over de activiteit dat we op ons bootes kamp doen.

Algemene info


eten icoon
Eten

Op de kampweide hebben we een eigen logistieke ploeg die voor het ontbijt en middagmaal zorgt. Als vier-uurtje wordt er iedere dag fruit aangeboden. ‘s Avonds bereidt het plaatselijke restaurant La Galvache een warme maaltijd voor ons. Indien aangegeven in de medische fiche zorgen wij uiteraard ook voor een evenwichtige vegetarische maaltijd en houden we rekening met eventuele voedselallergieën.

eten icoon
Slapen

Bij mooi weer trachten we voor het slapengaan nog enkele vallende sterren te spotten terwijl we ons verwarmen aan het kampvuur. Jongens en meisjes slapen apart in ruime, nieuwe tenten.

eten icoon
HYgIeNE

Hygiëne is op kamp zeer belangrijk! Om een hele week in topvorm te blijven, moeten we onszelf goed verzorgen. Op de kampplaats is een sanitair blok met drinkbaar water, toiletten en lavabo’s voorzien. Douchen doen we op de nabijgelegen gemeentelijke camping van Anost.

eten icoon
Veiligheid

Safety 1st! Naast onze ervaren monitoren, krijgen we tijdens de extremere activiteiten ook begeleiding van plaatselijke experts en lokale organisaties. Deze hebben allemaal een attest van de Fédération française Sport et Loisirs die bekend staat om haar uiterst strenge normen. Onze eigen EHBO- verantwoordelijken zijn ook altijd in de buurt, op de kampweide of tijdens de activiteiten op verplaatsing.

klok icoon
Vertrek

We vertrekken zondagochtend om 11 uur aan het station in Ieper, België, waar een bus ons staat op te wachten om ons veilig tot in het mooie Anost te brengen. De busrit duurt ongeveer 7 uur. rançaise Sport et Loisirs die bekend staat om haar uiterst strenge normen. Onze eigen EHBO- verantwoordelijken zijn ook altijd in de buurt, op de kampweide of tijdens de activiteiten op verplaatsing.

Aankomst

Moe maar voldaan vertrekken we zaterdagavond na de casino-avond en de afscheidsfuif vanuit Anost om zondagochtend tussen 8 en 9 uur aan te komen aan het station van Ieper.

De ouders worden op de hoogte gehouden via de monitoren die samen met hen in Ieper op de bus wachten.

Periodes


1ste Periode
BOOTES EXTREME ADVENTURE

VAN 30/07/17

TOT 06/08/17

LEEFTIJD 12 tot 16

- €495 -
2de Periode
BOOTES EXTREME ADVENTURE

VAN 06/08/17

TOT 13/08/17

LEEFTIJD 12 tot 16

- €495 -